Aktuellt från region Norrland

Regionchef Birgitta Löthman skriver om det aktuella läget i Norrland.

Våren har nu kommit till Norrland, och snön är snart borta. Våra skogsförvaltare har den senaste tiden inspekterat snöbrott på våra kunders fastigheter, en självklar del i vår skogsförvaltning. Vi håller koll på skogen så att du som skogsägare kan ägna dig åt annat!

Vi har fortsatt god efterfrågan på virke i regionen, vilket gör att vi har bra flöden i avverkningarna på våra kunders fastigheter.

Att våren har kommit är härligt, men innebär samtidigt att bärigheten blir sämre när tjälen börjar gå ur marken. ”Vårförfallet” på vägarna gör att det blir en större utmaning att få ut virket ur skogen på ett skonsamt sätt som inte skadar marken.

Våra skogsförvaltare i Östersund – Erik Risby, Eivor Mettävainio och August Nilsson – jobbar just nu aktivt med att ta kontakt med många skogsägare i Jämtland, med målet att vi ska öka verksamheten och växa i länet.

August Nilsson, som haft en aspiranttjänst hos oss, går nu över i en tillsvidareanställning och tar samtidigt över kunderna i Vilhelmina när vår skogsförvaltare Nils Lundgren slutar den 30 juni. Efter 30 år på Skogssällskapet har Nils nu bestämt sig för att trappa ner inför pensionen. Med mer fritid hoppas han kunna jaga och fiska mer, något som han ser fram emot. August kommer i och med det att dela sin tid mellan Vilhelmina med omnejd och Östersund.

Vi hoppas att vi snart kan få träffa er ute i skogarna!

Birgitta Löthman

Regionchef Norrland
Karta region Norrland

Region Norrland innefattar länen Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten, samt norra delen av Gävleborgs län. Här finns kontor i Östersund, Sundsvall, Umeå och Vilhelmina.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.