Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Köpa skog – rådgivning och investeringsstöd

Skogsfastig­heter har i ett historiskt perspektiv haft en utmärkt värdetillväxt som skapar många möjligheter. Alla har sin egen målsättning, vi hjälper dig att hitta din drömfastighet.

Är du intresserad av att investera i en större skogsfastighet?

Du kan tjäna pengar genom virkesförsäljning, markförsäljning, uthyrning och arrenden. Du kan frigöra pengar genom belåning och du kan spara pengar genom klok skatteplanering.

Vare sig du köper skog för första gången – eller vill komplettera ditt innehav – är vår ambition att hjälpa dig hela vägen. Vi hjälper dig att hitta rätt fastighet, göra en bra affär och att ha ett lönsamt, bekymmersfritt ägande. Oavsett om du vill köpa skog i Sverige, Finland eller i något av de baltiska länderna. Vi har kunskapen som krävs både när det gäller privata investeringar och skogsinvestering i bolagsform.

Vårt koncept innebär att vi ger vi dig rådgivning genom varje steg i köpprocessen. Från första dagen som ägare kan du dessutom välja att sköta ditt skogskapital tillsammans med en duktig och erfaren skogsförvaltare.

Skogssällskapets skogsprognos ger dig och banken koll

Att köpa en skogsfastighet skiljer sig på många sätt från andra fastighetsaffärer. Belåningen är begränsad i huvudsak till markvärdet, trots att det största värdet ofta finns i träden. Det gör att affären ofta måste finansieras genom försäljning av delar av virkesförrådet – ofta samma dag köpet går igenom. Här ger vår skogsprognos dig och banken precis den information ni behöver. Banken får en kalkyl över den beräknade avkastningen för fastigheten, så att de kan ge rätt låneerbjudande till dig.

Skogssällskapets Skogsindex

Dagspriset på virke kan alltså ha stor betydelse för köpets utgång. Med Skogssällskapets Skogsindex får du bättre koll och blir mindre känslig för prisrörelser. Du får en tydlig grund för jämförelser mellan olika saluobjekt och ett försprång vid budgivning. Vi hjälper dig dessutom med beräkningar av fastighetens avkastningsmöjligheter och med en finansiering som gör att du inte behöver stressa igenom affären.

Ett bra stöd i dialogen med din bankkontakt är en kassaflödesanalys av det framtida skogsbruket på fastigheten. För detta har vi har både kunskapen och verktygen samtidigt som vi står på din sida genom hela affären.

Är du intresserad av att investera i en större skogsfastighet?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!
Var är du intresserad av att investera i skog? (Du kan ange flera val.) * (obligatorisk)
Var är du intresserad av att investera i skog? (Du kan ange flera val.)


Samtycke * (obligatorisk)
Samtycke

Fördelar med att anlita oss

  • Ger rätt värde och rätt pris
  • Minimerar skatteeffekter
  • Undanröjer juridiska komplikationer
  • Bra start för ett bekymmersfritt ägande

Skogssällskapets Skogsindex

Skogssällskapets index bygger på aktuell prisrapportering från hela landet. Genom att dividera marknadspris med avkastningsvärde får man en kvot som kan användas i jämförelser med andra fastigheter. Låg kvot innebär att du får mycket skog för pengarna, hög kvot betyder att du betalar för annat än virke (närhet till storstad, bra jakt, exploateringsmöjligheter etc).

Aktuell uppdatering av Skogsindex finns alltid här på webben.

Köpa skog – vi gör det enklare

När man köper en villa får man en boendekalkyl och banken ger besked om lånevillkor. Skogsköp är mycket mer komplicerade – men här står man ofta ensam. Vi gör det enklare. Mina konsultkollegor och jag hjälper dig att bedöma värdet och priset för skogen. Det leder ofta till ett långtgående samarbete kring finansiering, virkesförsäljning, skogsskötsel, skatt och ekonomiplanering. Vi hjälper dig att lyckas med köpet – och med ditt ägande!

Ulrik Abelson, fastighetskonsult i Linköping

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.