Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Kunskapsbank

Välkommen till Skogssällskapets kunskapsbank! Här samlar vi artiklar och reportage om skogsskötsel, naturvård, avverkning, rekreation, viltvård och mycket annat. Artiklarna är indelade i åtta huvudämnen. Allra överst på sidan ser du våra fyra senaste artiklar. Du kan också söka på valfritt ämne i sökrutan.

  • Artikel
    Lena Gustafsson, SLU och Lars Högbom, Skogforsk.

    Webbinarium: Parallella sanningar i skogsdebatten?

    25 oktober 2021 anordnade Skogssällskapet ett digitalt frukost­seminarium om skogsdebatten.
  • Artikel
    Fredrik Solgesjö. Foto: Privat

    Hos skogsägaren Fredrik Solgesjö ska bärriset ge ett rikt djurliv

    Rätt träd på rätt plats, tall och bärris i symbios
    och ett foderskapande tänk i alla led. Skogsägaren
    Fredrik Solgesjös främsta prioritet är att skapa
    en harmoni mellan viltbruk och skogsbruk på sin
    fastighet i S:t Annas skärgård.
  • Artikel
    Lingon. Foto: Hilla Aspman

    Att gynna bärriset ger goda synergieffekter

    3 frågor till Johan Asp, regionchef och skogsförvaltare på Skogssällskapet, om hur man boostar bärriset på fastigheten.
  • Artikel
    Uthuggen sprängticka. Foto: Per Fenger-Krog

    Skogsägaren som satsar på hälsokost i björkbeståndet

    När Sverker Johansson köpte skog för några år sedan såg han inte hur den skulle kunna ge avkastning de närmaste 20 åren. Men så föddes idén om att ympa sprängticka i ett par hektar björkskog – en satsning som ser ut att kunna ge god lönsamhet på kort tid.
  • Artikel
    Jasper Bergström driver Kittelfjälls värdshus. Foto: Privat

    Trerättersmeny från Jasper Bergström på Kittelfjälls värdshus

    Röding från närliggande Malgomaj­sjön, ren från samebyn intill och hjortron, vildhallon och svamp runt knuten. För Jasper Bergström, som driver Kittelfjäll Värdshus, är lokala råvaror från naturen kärnan i hela verksamheten.
  • Artikel
    Vildsvin. Foto: Niclas Moberg

    Viltets väg från skog till bord

    Tillgång, traditioner och krångliga regelverk. Marknaden för svenskt viltkött är begränsad – och att som jägare sälja sitt kött kan vara komplicerat. Vi har pratat med Arja Helena Kautto på Livsmedelsverket för att reda ut vilka regler som gäller.

Ämnen